...
Реєструйся

Чи можна самостійно нараховувати й сплачувати штрафи за несвоєчасну сплату ЄСВ


ДФС у підкатегорії 301.08 «ЗІР» надала відповідь на запитання: чи може суб’єкт господарювання самостійно нарахувати й сплатити штрафні санкції за несвоєчасну сплату ЄСВ?

За несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) ЄСВ на платників, які допустили зазначене порушення, накладається штраф. При цьому складається рішення про застосування штрафних санкцій. Розрахунок цієї фінансової санкції здійснюється на підставі даних інформаційної системи органу доходів і зборів.

Рішення про нарахування пені та застосування штрафів, передбачених, зокрема, у п. 2 р. VІІ Інструкції № 449, за наслідками розгляду акта й інших матеріалів про порушення приймає орган доходів і зборів.

За результатами розгляду акта документальної перевірки рішення про нарахування пені та застосування штрафів приймається протягом 10-ти робочих днів із дня, що настає за днем вручення платнику акта перевірки, а за наявності заперечень платника ЄСВ до акта перевірки — приймається з урахуванням висновку про результати розгляду заперечень до акта перевірки.

Зважаючи на це, нарахування штрафних санкцій у разі своєчасно несплачених платником сум ЄСВ здійснюється органом доходів і зборів.

Джерело: www.interbuh.com.ua

Видання для кадровиків