...
Реєструйся

Чи підлягають атестації за умовами праці сезонні працівники, якщо вони працюють на базі практик та відпочинку?


Сезонні працівники – це ті працівники, які приймаються на термін не більше шести місяців в силу природних і кліматичних умов.

Санаторно-курортні заклади і заклади відпочинку за своєю специфікою відносяться до Списку сезонних робіт та галузей, затвердженого постановою КМУ від 28.03.1997р. №278, праця тимчасових і сезонних працівників також підлягає атестації робочих місць.

Згідно з п. 4 Порядку проведення атестації робочих місць за умовами праці, затвердженого постановою КМУ від 01.08.1992р. № 442, в установі необхідно виконати заходи щодо врегулювання відносин між роботодавцем і сезонними працівниками, зайнятими зі шкідливими і важкими умовами праці у галузі реалізації права на безпечні умови праці, пільги та компенсації шляхом проведення атестації робочих місць та впорядкування трудових відносин.

Світлана Нагорна, головний державний інспектор сектору експертизи умов праці Управління Держпраці у Рівненській області.

Джерело: rv.dsp.gov.ua

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Спостерігається великий відсоток професійного вигорання серед медичних працівників
Професійне вигорання — це стан психічного та фізичного виснаження, який виникає внаслідок тривалого стресу, перевантаження та невдоволеності на роботі. Це ...
Охорона праці: роботодавець зобов’язаний вживати заходи для полегшення умов праці працівників
Ким встановлюється діагноз гострого професійного захворювання (інтоксикації)? Діагноз гострого професійного захворювання (інтоксикації) встановлюється лікарем закладу охорони здоров’я, до якого звернувся ...