...
Реєструйся

Чи треба зазначати спеціалізацію лікаря в штатному розписі? Запитання читачів


У 1979 році до трудової книжки працівниці було внесено запис про прийняття на роботу на посаду «Лікар». Відповідно до діючого штатного розпису спеціалізації не передбачено. Чи треба її зазначати в штатному розписі?

Порядок складання, розгляду, затвердження та основні вимоги до виконання кошторисів бюджетних установ затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2002 року № 228 (далі — Порядок № 228). Пунктом 28 цього Порядку передбачено, що типову форму штатного розпису установи затверджує Міністерство фінансів України. У разі потреби міністерства та інші центральні органи виконавчої влади за погодженням із Мінфіном можуть установлювати форму штатного розпису для відповідної галузі. Штатний розпис установ затверджується в порядку, визначеному відповідним міністерством, іншим центральним органом виконавчої влади.

Типову форму штатного розпису для бюджетних закладів і установ затверджено наказом Міністерства фінансів України від 28 січня 2002 року № 57. Оскільки Міністерство охорони здоров’я України не затверджувало форми штатного розпису для галузі охорони здоров’я, то застосовується саме типова форма, затверджена Мінфіном.
У графі 2 типової форми штатного розпису відображають назви структурних підрозділів і посад. Назви посад мають містити назву спеціалізації лікаря, наприклад: «Лікар-стоматолог-терапевт», «Лікар-стоматолог-хірург» тощо. У графі 4 вказують посадовий оклад на місяць, визначений відповідно до Умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, затверджених спільним наказом Міністерства праці та соціальної політики України і Міністерства охорони здоров’я України від 5 жовтня 2005 року № 308/519 (далі — Умови № 308). Також у штатному розписі вказують доплати й надбавки, що мають обов’язковий характер, та місячний і річний фонди заробітної плати. Якщо протягом року здійснюється підвищення посадових окладів працівникам галузі, на кожний етап дії нових розмірів посадових окладів складають новий штатний розпис. Вакантні посади відображають у відповідних структурних підрозділах з установленням середніх посадових окладів, визначених за Єдиною тарифною сіткою для відповідних категорій працівників, доплат і надбавок.

Допоміжним документом для складання штатного розпису закладу є тарифікаційний список (форма наведена в додатку 1 до Умов № 308), в якому містяться дані по кожному структурному підрозділу та по кожній посаді (фізичній особі) і вакантним посадам, зокрема, формується посадовий оклад, указуються суми надбавок і доплат.

Автор — Лідія ГАВРИЛЕНКО, головний спеціаліст із соціально-економічної роботи Профспілки працівників охорони здоров’я України

Повна відповідь — у журналі «Довідник кадровика» № 9, 2016