...
Реєструйся

Для вчасного забезпечення подання е-декларацій потрібно не зволікати із їх заповненням


На цьому наголошує головний спеціаліст з питань протидії корупції Управління Держпраці у Хмельницькій області Тетяна Гаєвська, яка рекомендує уже уточнювати дані та не зволікати із заповненням е-декларацій, щоб забезпечити їх подання до 1 квітня 2017 року.

Зокрема, з 1 січня 2017 року, відповідно до норм Закону України «Про запобігання корупції», розширено коло осіб, які зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (е-декларацію), за минулий рік шляхом заповнення її на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) за формою, що визначається цим агентством.

Тетяна Гаєвська нагадала про відповідальність за неподання або несвоєчасне подання декларацій. Так, згідно ст.172-6 КпАП передбачено адміністративну відповідальність у вигляді штрафу, розмір якого становить:

• Несвоєчасне подання без поважних причин декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, – тягне за собою накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

• Неповідомлення або несвоєчасне повідомлення про відкриття валютного рахунка в установі банку-нерезидента або про суттєві зміни у майновому стані – тягне за собою накладення штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

• Дії, передбачені частиною першою або другою, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за такі ж порушення, – тягнуть за собою накладення штрафу від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією доходу чи винагороди та з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком на один рік.

• Подання завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, – тягне за собою накладення штрафу від однієї тисячі до двох тисяч п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Джерело: km.dsp.gov.ua

Видання для кадровиків