...
Реєструйся

До уваги роботодавців! Порядок подання повідомлення про нещасний випадок


Управління Держпраці у Кіровоградський області часто стикається з ситуацією, коли роботодавці належним чином не повідомляють про настання нещасного випадку, аварій та професійних захворювань на виробництві. До причин виникнення такої ситуації можна віднести: незнання самого порядку подання повідомлення про нещасний випадок на виробництві, нехтування обов’язком повідомляти про нещасний випадок на виробництві, приховування факту настання нещасного випадку на виробництві з метою уникнення відповідальності.

Розслідування нещасного випадку, порядок і терміни надання повідомлення про настання нещасного випадку на виробництві регулюються Порядком проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві (далі – Порядок), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30.11.2011 р. № 1232.

Відповідно до пункту 37 Порядку, у разі настання групового нещасного випадку, нещасного випадку із смертельним наслідком, нещасного випадку, що спричинив тяжкі наслідки, у випадку смерті або зникнення працівника під час виконання трудових (посадових) обов’язків застосовується спеціальний порядок повідомлення про нещасний випадок.

Роботодавець зобов’язаний протягом однієї години повідомити з використанням засобів зв’язку та протягом трьох годин подати на паперовому носії повідомлення про нещасний випадок територіальному органові Держпраці за місцезнаходженням підприємства: Управління Держпраці м. Кропивницький, 25006, вул. Дворцова, 24, тел./факс (0522) 24-53-71, тел: (0522) 24-65-08.

Джерело: kirtu.gov.ua

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Сектор психосоціальної підтримки інформує, як керівнику підтримати працівників
Як керівник ти маєш багато можливостей, щоб підтримувати ментальне здоров’я своїх працівників.   П’ять основних порад керівникові Розкажи персоналу про ...
Розмір одноразової допомоги потерпілому внаслідок випадку на виробництві
Сума одноразової допомоги потерпілому через нещасний випадок на виробництві або професійне захворювання визначається відповідно до ступеня втрати професійної працездатності, який ...