...
Реєструйся

ФОПи є страхувальниками та мають подавати форму Ф4-ФСС з ТВП


Виконавча дирекція ФСС із ТВП у листі від 19.08.2016 р. № 3.2-29-1435 нагадала: фізичні особи — підприємці належать до категорії страхувальників на загальних підставах і мають право на матеріальне забезпечення та соціальні послуги відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23.09.1999 р. № 1105-XIV за умови сплати страхових внесків до Фонду.

Водночас у листі роз’яснено: загальна сума нарахованих фізичною особою — підприємцем витрат на матеріальне забезпечення та сума отриманого фінансування мають бути відображені ним у звіті по коштах загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, за формою Ф4-ФСС з ТВП (р. 21 «Витрати з початку року», р. 6 «Отримано від Фонду з початку року»). Відповідний звіт подається до робочого органу Фонду, що підтверджуватиме виконання зобов’язань Фонду в частині забезпечення фінансування страхувальника за рахунок коштів Фонду.

Несвоєчасне подання або неподання встановленої звітності, подання недостовірної звітності щодо використання страхових коштів тягне за собою накладення штрафу від 8 до 15 НМДГ (на підставі ст. 1655 КУпАП).

Джерело: www.interbuh.com.ua