...
Реєструйся

Інвалідам війни, які отримали путівки в санаторій, компенсується вартість проїзду


Кабмін вніс зміни до Порядку виплати грошової компенсації вартості санаторно-курортного лікування деяким категоріям громадян і Порядок виплати деяким категоріям інвалідів грошової компенсації замість санаторно-курортної путівки та вартості самостійного санаторно-курортного лікування. Про це йдеться в постанові від 25 листопада 2015 № 969.

Встановлено, що інвалідам війни, які отримали санаторно-курортні путівки, виплачується структурними підрозділами з питань соцзахисту населення районних, районних у Києві та Севастополі держадміністрацій, виконавчими органами міськрад компенсація вартості проїзду до санаторно-курортного закладу і назад у транспорті загального користування (залізничному та автомобільному ) відповідно до наданих проїзних квитків. У разі проїзду залізничним транспортом відшкодовується вартість квитка в плацкартному вагоні.

Витрати, пов’язані з виплатою компенсації вартості проїзду до санаторно-курортного закладу і назад, здійснюються за рахунок коштів держбюджету.

У разі зміни групи інвалідності за період перебування інваліда на обліку грошова компенсація вартості санаторно-курортного лікування виплачується в розмірі відповідно до групи інвалідності, встановленої йому на дату виплати.

Грошова компенсація вартості санаторно-курортного лікування за умови надання довідки з місця роботи, навчання, служби про те, що протягом попередніх 2 років особа не отримувала безкоштовної санаторно-курортної путівки, виплачується:

– структурними підрозділами з питань соцзахисту населення районних, районних у Києві та Севастополі держадміністрацій, виконавчими органами міськрад особам, які перебувають у них на обліку для забезпечення санаторно-курортним лікуванням;

– територіальними відділеннями Фонду соцзахисту інвалідів особам, які перебувають на обліку для забезпечення санаторно-курортним лікуванням у Міноборони, МВС, Мінінфраструктури, СБУ, ДСНС, Службі зовнішньої розвідки, ДПтС, управлінні держохорони, Адміністрації Держприкордонслужби, Держспецзв’язку, Держспецтрансслужбі і ДПС.

Компенсація вартості самостійного санаторно-курортного лікування зазначеним особам виплачується структурними підрозділами з питань соцзахисту населення, виконавчими органами міськрад за умови їх перебування на обліку для забезпечення санаторно-курортним лікуванням та надання довідки з місця роботи, навчання, служби про те, що протягом попередніх 2 -х лет вони не отримували безкоштовної санаторно-курортної путівки.

Грошова компенсація за самостійне лікування виплачується інваліду за умови його перебування на обліку для забезпечення санаторно-курортним лікуванням.

Сайт “ЮРЛІГА”