...
Реєструйся

Кабмін затвердив проект пенсійної реформи


Кабінет міністрів України затвердив законопроект № 2212 від 23.02.2015 про пенсійну реформу й направив його на розгляд Національної ради реформ при Президентові України. Документ не передбачає підвищення пенсійного віку за наявності 25 років страхового стажу. Отже, громадяни без страхового стажу зможуть виходити на соціальну пенсію в 63 роки, а люди з менш ніж 15 роками стажу – в 65 років. Крім того особи, які бажають вийти на пенсію раніше від 65 років, але мають менше ніж 25 років страхового стажу, зможуть доплатити в Пенсійний фонд і вийти на пенсію раніше.

На реалізацію проекту осучаснення пенсій у 2018 році знадобиться понад 30 мільярдів гривень. Додаткова потреба Пенсійного фонду в коштах на 2017 рік становить 11,2 мільярда гривень на осучаснення пенсій.

Законопроект направляють у Національну раду реформ, після чого його планують винести на розгляд Верховної Ради. В уряді сподіваються, що пенсійна реформа буде ухвалена Верховною Радою до літніх канікул і набуде чинності 1 жовтня цього року. Нагадаємо, що пенсійна реформа є одним із ключових пунктів меморандуму про співпрацю між Україною та Міжнародним валютним фондом.

Джерело: редакція журналу «Довідник кадровика»