...
Реєструйся

Керівнику приватного акціонерного товариства Херсонщини загрожує штраф у сумі 288 тисяч гривень


Під час позапланової перевірки ПрАТ ім. Покришева, що знаходиться у Голопристанському районі, інспектори Головного управління Держпраці у Херсонській області виявили факт використання найманої праці без належного оформлення.

Зокрема, на підприємстві з трьома найманими працівниками укладено договори про надання послуг з охорони майна, які мають всі ознаки трудових відносин. За договором Виконавцю доручено здійснювати охорону майна Замовника (під майном розуміються багаторічні насадження та матеріальні цінності), визначено конкретний час початку і закінчення щоденної роботи: з 8.00 ранку до 8.00 ранку наступного дня. Також на цих працівників велись табелі обліку робочого часу та відомості нарахування заробітної плати.

Отже, трудові відносини між працівниками та роботодавцем не були оформлені відповідно до вимог ч. 3 ст. 24 КЗпПУ: не видано відповідний наказ та не повідомлено територіальний орган Державної фіскальної служби про прийняття їх на роботу.

За результатами перевірки винесено приписи на усунення виявлених порушень, оформлено адміністративний протокол. Вирішується питання про накладення штрафних санкцій. Таке порушення передбачає штраф у тридцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення. Троє неоформлених працівників можуть обійтися роботодавцю у 288 тис. гривень.

Джерело: dsp.gov.ua

Видання для кадровиків