...
Реєструйся

Консультації від редакції Єдиної електронної системи «КАДРОВИК-онлайн»


Відповіді на запитання учасників форуму ВАК. Шановні колеги, якщо виникло професійне запитання, ви завжди можете звернутися по допомогу до колег! Форум кадровиків — це безкоштовний онлайн-майданчик для обміну досвідом та взаємної фахової допомоги.

 

ЗАПИТАННЯ. Склалася така ситуація: працівника прийняли з 25.08.2015 по 31.05.2016. Його не звільнили, і він продовжує працювати за домовленістю обох сторін на умовах безстрокового договору. Чи потрібен був наказ на продовження роботи на умовах безстрокової угоди? Чи, можливо, працівника потрібно було звільнити і знов прийняти? Сьогодні вже 15 серпня 2016.

ВІДПОВІДЬ. Якщо після закінчення строку трудового договору за пунктами 2 і 3 ст. 23 КЗпП України трудові відносини фактично тривають і жодна із сторін не вимагає їх припинення, дія цього договору вважається продовженою на невизначений строк (ст. 39¹ КЗпП) без видання окремого наказу.

***

ЗАПИТАННЯ. Фельдшер працює на 1,0 ставки та за внутрішнім сумісництвом на 0,5 ставки молодшої медсестри. Як правильно надати їй відпустку? 31 календарний день за основним і одночасно 27 днів за сумісництвом, різницю в тих 4 дні за власний рахунок чи вона може виходити працювати як молодша медсестра?

ВІДПОВІДЬ. Сумісник має право на відпустку без збереження заробітної плати, що за його бажанням має бути надана в обов’язковому порядку, на строк до закінчення відпустки за основним місцем роботи (п. 14 ст. 25 Закону № 504). Як правило, відпустка на підприємстві, де працівник трудиться за сумісництвом, надається в той самий час, коли працівник йде у відпустку за основним місцем роботи. Але суміснику не заборонено законодавством  брати свої щорічні відпустки за обома місцями роботи в різний час.

Отже, можна і оформити відпустку без збереження, і працювати ці дні як медсестра, і отримати грошову компенсацію.

***

ЗАПИТАННЯ. Якого кольору має бути правильна, затверджена постановою КМ, трудова книжка і де це вказано?

ВІДПОВІДЬ. Трудова книжка втратила статус документа суворої звітності й продається у у вільному доступі вже тривалий час. Кадровик має звертати увагу на відповідність бланка трудової книжки вимогам Постанови Кабінету Міністів України «Про трудові книжки» від 27 квітня 1993 р. № 301.

Згідно з пунктом 1 згаданої Постанови, трудові книжки раніше встановленого зразка обмінові не підлягають. Пунктом 7 Постанови № 301 визначено, що втратила чинність постанова Ради Міністрів УРСР і Укрпрофради від 16 листопада 1973 р. № 529 «Про трудові книжки робітників і службовців».

Можна зробити висновок, що колір обкладинки не визначає відповідності бланка Постанові № 301. Раніше трудові книжки виготовлялися з обкладинкою зеленого кольору, зараз же в продажу трудові книжки з обкладинкою синього і сірого кольору. 

Відповідає Наталія Федорова, юрист, головний експерт Єдиної електронної системи «КАДРОВИК-онлайн»

Більше консультацій та статей на цю та іншу тематику можна знайти в системі «КАДРОВИК-онлайн»

Щоб отримати доступ до системи, будь ласка, зателефонуйте (044) 507-2226 (27) 

Безкоштовний доступ для тестування системи можна оформити тут »

Придбати систему в інтернет-магазині »