...
Реєструйся

Міноборони вдвічі зменшить кількість додаткових виплат та збільшить посадові оклади


Міністерство оборони України зменшить кількість додаткових виплат військовим і збільшить посадові оклади. Як пояснивзаступник Директора департаменту фінансів Міноборони України Сергій Галінський, це передбачено постановою Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2017 року і яка набуде чинності 1 січня 2018 року. 

«Збільшення посадових окладів – у середньому у 4,5 разу. Наприклад, посадовий оклад стрільця був 530 грн – став 2700 грн. Командира танку був 720 грн – став 3170 грн. Командира бригади був 1200 грн – став 7000 грн», – зазначив офіцер.

Зміни торкнулися і окладів за військовим званням. Так, наприклад, розмір окладу за військове звання «солдат» збільшився з 30 до 560 гривень, «майор» – зі 125 до 1420 гривень. Таким чином, оклади за військове звання підвищено у рази.

Окрім цього, прийняття постанови дозволить з 1 січня наступного року зменшити частку додаткових видів у структурі грошового забезпечення. Так, постановою скасовано 20 додаткових надбавок та винагород з 36, які існують зараз.

«Це дасть змогу кожному військовослужбовцю розуміти, які види грошового забезпечення він отримує та за що. А розмір додаткових видів складатиме всього 40%, у той час як сьогодні він складає аж 85%», – зазначив заступник директора Департаменту фінансів Міноборони.

Також згідно з постановою підвищаться розміри посадових окладів курсантів: в середньому в 2,7 разу – з 208 до 560 грн, військовослужбовців строкової служби – в середньому у 2,6 разу – з 172 до 450 грн.

«Цією постановою запроваджено таку новацію, як прирівняння розмірів посадових окладів окремих категорій сержантів до посадових окладів офіцерського складу. Зроблено це також з метою наближення до стандартів НАТО. Наприклад, планується встановити розміри посадових окладів за посадами «головний сержант роти» – на рівні посади командира взводу, «головний сержант бригади» – на рівні посади заступника командира батальйону. Такого в практиці Збройних Сил України ще не було», – підкреслив полковник Сергій Галімський. 

Джерело: ukrainepravo.com

Видання для кадровиків Журнали реєстрації