...
Реєструйся

Мінсоцполітики про виплату премій до святкових дат в місцевих радах


Умови оплати праці робітників, які зайняті обслуговуванням органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та їх виконавчих органів, органів прокуратури, судів та інших органів, затверджено наказом Мінпраці від 02.10.1996 р. № 77 (далі — Наказ № 77).

Пунктом 2 Наказу № 77 керівникам надано право в межах установлених фондів оплати праці та граничної чисельності працівників визначати робітникам розмір премії залежно від їхнього вкладу в кінцеві результати роботи. При цьому конкретний розмір премії робітників граничними розмірами не обмежується.

Виходячи з норми Наказу № 77 «визначати робітникам розмір премії залежно від їхнього вкладу в кінцеві результати роботи» — ця премія є «виробничою». Інших видів премій, зокрема, до професійних та інших свят, ювілейних дат Наказом № 77 не передбачено.

На цей момент звертає увагу Мінсоцполітики у листі від 28.12.2017 р. № 3000/0/101-17.

Міністерство також відзначає, що відповідно до пп. 2 п. 2 постанови КМУ від 09.03.2006 р. № 268 (далі — Постанова № 268) керівникам органів місцевого самоврядування надано право у межах затвердженого фонду оплати праці здійснювати преміювання працівників відповідно до їх особистого вкладу в загальні результати роботи, а також до державних і професійних свят та ювілейних дат у межах фонду преміювання, утвореного у розмірі не менш як 10%  посадових окладів та економії фонду оплати праці. Конкретні умови, порядок та розміри преміювання працівників визначаються у положенні про преміювання відповідного органу.

Отже, на відміну від норм Наказу № 77 в Постанові № 268 передбачена можливість виплати керівним працівникам, посадовим особам, службовцям органів місцевого самоврядування премій до державних і професійних свят та ювілейних дат.

Положення про преміювання органами місцевого самоврядування, в тому числі селищними радами, розробляється самостійно, з дотриманням законодавства про службу в органах місцевого самоврядування, норм Постанови № 268 та Наказу № 77.

Враховуючи, що розмір «виробничої» премії робітників, які зайняті обслуговуванням органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та їх виконавчих органів, граничними розмірами не обмежується, у Положенні про преміювання може бути передбачена можливість виплати цій категорії працівників (у межах фонду преміювання та економії фонду оплати праці) премії напередодні державних та ювілейних дат у більш високих розмірах.

Джерело: www.interbuh.com.ua

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Діють інструкції до проведення іспитів на рівень володіння державною мовою
Національна комісія зі стандартів державної мови затвердила Інструкції до проведення іспитів на рівень володіння державною мовою. Відповідне рішення від 22 ...