...
Реєструйся

Мінсоцполітики жорстко ставатиме на захист трудових прав українців, — Павло Розенко


До керівників і власників підприємств, які відмовляться від співробітництва з місцевими державними адміністраціями і не ліквідують заборгованість із заробітної платні перед працівниками, будуть застосовані жорсткі санкції

Про це у програмі «Від першої особи» в ефірі «Радіо Ера» заявив Міністр соціальної політики Павло Розенко. До цієї роботи, наголосив очільник Міністерства, будуть залучатися правоохоронні і контролюючі органи. А українців Міністр закликав звертатися до судів по захист своїх прав.

За його словами, «у держави є важелі впливу (на таких роботодавців). У кожній області ми зобов’язали главу адміністрації провести засідання комісії із заборгованості по зарплатні, де розібратися з причинами виникнення заборгованості і виписати чіткий графік її погашення. Це конструктивний шлях, це наша рука роботодавцям, бо ми розуміємо важкість економічної ситуації».

Павло Розенко нагадав, що у трудовому законодавстві України «чітко передбачена кримінальна і адміністративна відповідальність керівників підприємств за несвоєчасну виплату заробітної плати».

«Перевірки таких підприємств будуть відновлені, – поінформував Павло Розенко. – Причому не буде повальних перевірок всіх і вся. Будемо акцентовано перевіряти винятково ті підприємства, на яких є заборгованість по заробітній платні і які самі не будуть вживати заходів до погашення боргів».

Міністр окремо звернувся до осіб, яким заборгували зарплатню: «Звертайтеся по захист до судових органів. Я переконаний, що рішення судів будуть на вашу користь. А це буде нам допомогою у відстоюванні ваших прав».

Урядовий портал