...
Реєструйся

Оформлення неповного робочого часу


Як можна сформулювати заяву працівника та наказ про встановлення неповного робочого часу (переведення на 0,5 чи 0,7 ставки)?

Згідно зі ст. 52 Кодексу законів про працю України (далі — КЗпП), для працівників установлюється 5-денний робочий тиждень з двома вихідними днями. На тих підприємствах, в установах, організаціях, де за характером виробництва й умовами праці запровадження 5-денного робочого тижня є недоцільним, установлюється 6-денний робочий тиждень з одним вихідним.

Робочий час це встановлений законом або угодою сторін час, протягом якого працівники за правилами внутрішнього трудового розпорядку й умовами трудового договору повинні виконувати свої трудові обов’язки. Нормальна тривалість робочого часу працівників не може перевищувати 40 годин на тиждень (ст. 50 КЗпП).

Підприємства й організації мають право встановлювати в колективному договорі меншу норму тривалості робочого часу. Окрім того, за угодою між працівником і власником може встановлюватися неповний робочий час (день або тиждень).

Оплата праці у випадках установлення неповного робочого часу провадиться пропорційно відпрацьованому часу чи залежно від виробітку.

Неповний робочий час може встановлюватися як з ініціативи роботодавця, так і з ініціативи працівника за погодженням із роботодавцем, та за угодою між працівником і власником як під час прийняття на роботу, так і…

Повний текст статті читайте в системі «КАДРОВИК-онлайн»

Увага! Матеріалами системи можуть користуватися лише передплатники «КАДРОВИК-онлайн».

З відповіді ви дізнаєтеся, зокрема, про:
• визначення робочого часу та неповного робочого часу;
• процедуру встановлення неповного робочого часу;
• зразки заяви та наказу про встановлення неповного робочого часу.
З питань придбання доступу до системи:
(044) 507-2226 (27), podpiska@mediapro.com.ua

Замовити безкоштовний доступ для тестування системи »

Придбати доступ