...
Реєструйся

Огляд кадрових новин за тиждень


Які нормативні документи набули чинності, до яких внесено зміни та які втратили чинність. Коли звітувати за оновленою формою звіту з ЄСВ

Набули чинності

18 жовтня 2016 року Наказ Міністерства фінансів України «Про внесення змін до деяких наказів Міністерства фінансів України» від 07.09.2016 р. № 813 (далі — Наказ № 813), яким внесено зміни Інструкції про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 20 квітня 2015 року № 449 та до Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14 квітня 2015 року № 435. Внаслідок незначних змін, подавати звіт з ЄСВ (додаток 4) потрібно буде за оновленою формою. Оскільки Наказ № 813 опубліковано вже у жовтні, то вперше відзвітувати з ЄСВ за новою формою роботодавці повинні будуть саме за жовтень 2016 року у листопаді.

18 жовтня 2016 року постанова Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 3 січня 2013 р. № 5 і від 5 квітня 2014 р. № 85» від 5 жовтня 2016 р. N 689. Пунктом 1 цієї постанови, який набуде чинності з 1 листопада 2016 року, збільшено граничну чисельність працівників Секретаріату Кабінету Міністрів України, внесено зміни щодо граничної чисельності працівників апарату та територіальних органів центральних органів виконавчої влади, інших державних органів.

18 жовтня 2016 року постанова Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 2 лютого 2011 р. № 98» від 5 жовтня 2016 року № 681. Зміни стосуються сум та складу витрат на відрядження державних службовців, а також інших осіб, що направляються у відрядження підприємствами, установами та організаціями, які повністю або частково утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів. Зокрема про те, що строк відрядження державних службовців не може перевищувати 60 календарних днів, крім випадків, визначених законодавством; та про те що строк відрядження державних службовців, які направляються для запобігання або ліквідації наслідків стихійного лиха, епідемій, епізоотій, виробничих аварій, а також усунення інших обставин, які створили або можуть створити загрозу життю чи умовам життєдіяльності людей, не може перевищувати один рік тощо.

18 жовтня 2016 року постанова Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до пункту 7 Положення про застосування стимулюючих виплат державним службовцям» від 11 жовтня 2016 р. № 703. Зміни стосуються встановлення надбавки Урядовому уповноваженому та надбавки за інтенсивність праці та за виконання особливо важливої роботи Державному секретарю Кабінету Міністрів України, державним секретарям міністерств у розмірі не менше 50 відсотків посадового окладу.

Втратив чинність

18 жовтня 2016 року наказ Державного комітету України з нагляду за охороною праці «Про затвердження Порядку визначення уповноважених організацій, передбачених постановою Кабінету Міністрів України від 26.05.2004 № 687» від 17 травня 2005 р. № 87.

Прийнято за основу

18 жовтня 2016 року Верховна Рада прийняла за основу законопроект № 2985 «Про внесення змін до закону України «Про військовий обов’язок і військову службу». У законопроекті, запропоновано зобов’язати органи місцевого самоврядування, а також керівників підприємств, установ, організацій та навчальних закладів на вимогу комісаріатів сповіщати призовників і військовозобов’язаних про їх виклик в військкомати, забезпечувати своєчасне прибуття за цим викликом, а також у семиденний термін повідомляти комісаріати про прийняття на роботу (навчання) і про звільнення від роботи (навчання) призовників і військовозобов’язаних. На сьогодні такі обов’язки передбачені тільки для адміністративно-територіальних одиниць, де немає військових комісаріатів.

Придбати журнал «Довідник кадровика» в інтернет-магазині »

Видання для кадровиків