...
Реєструйся

Оприлюднено довгоочікуваний порядок виплати компенсації середнього заробітку мобілізованих працівників


Як і обіцяв Прем’єр-міністр, Кабмін нарешті таки затвердив Порядок виплати компенсації підприємствам, установам, організаціям у межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом при мобілізації, в особливий період. Відповідну постанову № 105 затверджено 4 березня 2015 року

Для виплати компенсації підприємство повинно щомісяця до 15 числа подавати до органу соцзахисту населення звіт про фактичні витрати на виплату середнього заробітку працівникам. Такий звіт повинен бути узгоджений з військкоматом, який закликав працівника на військову службу, в частині підтвердження призову та проходження військової служби.

Структурні підрозділи соціального захисту населення щомісячно до 23 числа надають Мінсоцполітики відомості про загальний обсяг фактичних витрат на виплату середнього заробітку працівникам. Мінсоцполітики спрямовує бюджетні кошти органам соціального захисту населення, які, у свою чергу, перераховують їх підприємствам, установам, організаціям.

Середній заробіток працівників визначається відповідно до Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженим постановою КМУ від 08.02.95 р № 100.

Виплата компенсації здійснюється підприємствами у строки, визначені ст. 115 КЗпП.

Оподаткування, нарахування та сплата ЄСВ на компенсацію проводиться згідно з ПКУ і Законом про ЄСВ.

Постанова набула чинності 17 березня 2015 року.

За матеріалами Бухгалтер.ua