...
Реєструйся

Перенесення робочих днів у 2018 році – оновлений проект розпорядження КМУ


У зв’язку зі змінами в календарі офіційних свят в Україні доопрацьовано проект розпорядження КМУ “Про перенесення робочих днів у 2018 році”

Нагадаємо, що 2 грудня 2017 року набрав чинності Закон України від 16.11.2017 р. №2211-VIII “Про внесення змін до статті 73 Кодексу законів про працю України щодо святкових і неробочих днів”.

Цим Законом 25 грудня (Різдво за Григоріанським календарем) визнано офіційним святковим днем в Україні. Натомість скасовано святковий день 2 травня. Святковим залишилось лише 1 травня (День праці).

З огляду на це,  доопрацьовано проект розпорядження КМУ “Про перенесення робочих днів у 2018 році”.

Так, з метою раціонального використання робочого часу і створення сприятливих умов для святкування 8 березня — Міжнародного жіночого дня, 1 травня — Дня праці, 28 червня — Дня Конституції України, 25 грудня – Різдва Христового та у 2019 році 1 січня — Нового року проектом розпорядження КМУ рекомендовано керівникам підприємств, установ й організацій для працівників, яким установлено п’ятиденний робочий тиждень із двома вихідними днями в суботу та неділю, перенести у 2018 році робочі дні з:

  • п’ятниці, 9 березня — на суботу, 17 березня;
  • понеділка, 30 квітня — на суботу, 5 травня;
  • п’ятниці, 29 червня — на суботу, 23 червня;
  • понеділка, 24 грудня — на суботу, 22 грудня;
  • понеділка, 31 грудня — на суботу, 29 грудня.

Джерело: news.dtkt.ua

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Кейс для кадровика. Оплата надурочних робіт при підсумованому обліку робочого часу
Згідно зі статтею 61 Кодексу законів про працю України (далі — КЗпП) на безперервно діючих підприємствах, в окремих виробництвах, цехах тощо та на деяких видах робіт, ...
Чи є об’єктом оподаткування військовим збором разова нецільова матеріальна допомога, яка надається роботодавцем працівникам?
Відповідно до підпункту 1.2 пункту 16-1 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі — ПКУ), об’єктом оподаткування ...