...
Реєструйся

Помічники суддів просять Президента дозволити їм залишитися держслужбовцями


На сайті Президента зареєстрована електронна петиція № 22/017895-єп про залишення помічників суддів у статусі держслужбовців.

Помічники суддів, що нині мають статус держслужбовців, можуть його втратити у зв’язку з прийняттям нового закону про держслужбу (законопроект № 2 490). Цей проект, прийнятий Верховною Радою в першому читанні 23 квітня, серед іншого передбачає віднесення посади помічників суддів до посад патронатної служби. На працівників патронатних служб новий закон не поширюватиметься.

Нагадаємо, голови Ради суддів України та Державної судової адміністрації також вважають необгрунтованим пропозицію щодо виведення зі сфери дії Закону «Про державну службу» помічників і наукових консультантів суддів Конституційного Суду України, помічників суддів. Також вони звертають увагу на те, що конституційним гарантіям прав людини суперечить вилучення з абзацу другого частини першої статті 147 Закону «Про судоустрій і статус суддів» (яким врегульовано питання оплати праці працівників апаратів судів), як це передбачено підпунктом 7 пункту 4 розділу Х «Прикінцеві та перехідні положення» законопроект № 2 490 .

Сайт “ЮРЛИГА”