...
Реєструйся

Працівників підприємств в зоні АТО можуть відправити у неоплачувані відпустки до завершення операції


Простій — це призупинення роботи, викликане відсутністю організаційних або технічних умов, необхідних для виконання роботи, невідворотною силою або іншими обставинами, нагадує Мінсоцполітики у листі № 8946/0/14-14/13 від 11 серпня 2014 року.

Час простою не з вини працівника оплачується з розрахунку не нижче від 2/3 тарифної ставки встановленого працівникові розряду (окладу).

Разом з тим неможливість повернення працівника на підприємство, яке знаходиться в зоні проведення АТО, на думку Мінсоцполітики, не є простоєм.

Тому Мінсоцполітики з метою врегулювання на законодавчому рівні питань збереження трудових відносин та надання відпусток працівникам за місцем роботи на території проведення АТО розробило проект Закону України «Про внесення зміни до статті 25 Закону України «Про відпустки», яким пропонується надавати працівникам відпустку без збереження заробітної плати на весь період проведення антитерористичної операції.

Прийняття зазначеного проекту сприятиме збереженню робочих місць за такими працівниками, зарахуванню періоду їх відсутності на роботі у зв’язку з проведенням АТО до стажу роботи та дасть змогу таким працівникам вжити заходів для збереження їх життя і здоров’я без ризику втрати роботи.