...
Реєструйся

Президент підписав Закон «Про ліцензування видів господарської діяльності»


Президент Петро Порошенко підписав Закон «Про ліцензування видів господарської діяльності»

Закон № 222-VIII від 2 березня 2015 регулює суспільні відносини у сфері ліцензування видів господарської діяльності, визначає виключний перелік видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню, встановлює уніфікований порядок їх ліцензування, нагляд і контроль у сфері ліцензування, відповідальність за порушення законодавства у цій сфері.

Закон істотно спрощує порядок отримання ліцензій, зменшує кількість видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню, що дозволить підвищити рейтинг України за класифікацією Світового банку через створення більш сприятливих умов для розвитку підприємництва та зростання інвестиційної привабливості України.

Заступник Глави Адміністрації Президента, секретар Національної ради реформ Дмитро Шимків, коментуючи Закон, зазначив: «Прийняття цього Закону дуже важливо для бізнесу і для економіки України в цілому. Закон істотно обмежить можливість корупції у сфері ліцензування, сприятиме підвищенню позицій України в міжнародних рейтингах, а також стимулювати розвиток підприємництва та надходження інвестицій в економіку».

За матеріалами прес-служби Президента України