...
Реєструйся

Президент підтримує посилення відповідальності роботодавців за порушення прав демобілізованих працівників


Президент Петро Порошенко на нараді з керівниками обласних державних адміністрацій привернув особливу увагу до питань соціального захисту демобілізованих учасників антитерористичної операції

Так, на сьогодні статус учасника бойових дій отримали вже 82 тисячі 547 осіб, що становить 88% від кількості тих, хто має відповідне право. Президент дав завдання очільникам облдержадміністрацій прискорити процес реєстрації.

Президент привернув особливу увагу голів ОДА на велику кількість скарг на роботодавців, які не повертають демобілізованих на робочі місця та не забезпечують виконання інших передбачених законодавством гарантій. «У цьому питанні у нас – спільна скоординована робота з правоохоронними органами, і вживаються відповідні заходи до тих роботодавців, які не дотримуються встановлених законодавством норм», – сказав Глава держави.

Президент нагадав, що Уряд уніс до Верховної Ради проект закону про посилення відповідальності роботодавців за порушення прав демобілізованих працівників, та висловив намір звернутися до Верховної Ради з пропозицією невідкладно розглянути цей законопроект.

За даними веб-сайту Президента України

Єдина електронна система «КАДРОВИК-онлайн»