...
Реєструйся

Про коригування середньої зарплати в разі переведення на вищеоплачувану посаду


У випадках підвищення тарифних ставок і посадових окладів на підприємстві, в установі, організації відповідно до актів законодавства, а також за рішеннями, передбаченими в колективних договорах (угодах), як у розрахунковому періоді, так і в періоді, протягом якого за працівником зберігаються середній заробіток, заробітна плата, включаючи премії й інші виплати, що враховуються під час обчислення середньої заробітної плати, за проміжок часу до підвищення коригуються на коефіцієнт їх підвищення.

Коефіцієнт, на який потрібно прокоригувати виплати, які враховуються для обчислення середньої заробітної плати, розраховується діленням окладу (тарифної ставки), установленого після підвищення, на оклад (тарифну ставку) до підвищення.

У разі зміни тарифної ставки (посадового окладу) окремим працівникам у зв’язку з присвоєнням вищого розряду, переведенням на іншу вищеоплачувану роботу (посаду) тощо, таке коригування середньої заробітної плати не провадиться.

У разі переведення працівника на вищеоплачувану посаду коригування буде проведене, якщо за цією посадою відбулося підвищення розміру окладу в розрахунковому періоді.

Якщо підвищення посадового окладу відбулося в місяці, у якому працівника було переведено на вищу посаду, коригування не проводиться.

На це звертає увагу Управління Держпраці в Кіровоградській області.

Однак, завважимо, що Мінсоцполітики в листі від 18.05.2017 р. № 1454/0/101-17/28 указує: у разі зміни посадового окладу (тарифної ставки) працівникові у зв’язку з переведенням на іншу вищеоплачувану роботу (посаду) тощо коригування середньої заробітної плати не провадиться. Тож коригування середньої заробітної плати здійснюється у зв’язку з підвищенням окладів відповідно до актів законодавства та за умови, якщо працівник обіймає одну й ту ж посаду до підвищення окладів та після їх підвищення.

Джерело: www.interbuh.com.ua

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Про підвищення розміру мінімальної заробітної плати
Мінімальна заробітна плата – це встановлений законом мінімальний розмір оплати праці за виконану працівником місячну (годинну) норму праці. Мінімальна заробітна ...