...
Реєструйся

Про прийняття керівника на роботу на новостворене підприємство потрібно повідомляти в ДФС


Працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору і повідомлення ДФС про прийняття працівника на роботу

У разі прийняття керівника на новостворене підприємство, установу, організацію повідомлення про прийняття працівника на роботу в територіальні органи Державної фіскальної служби має бути підписано особою, яка визначена внутрішніми документами підприємства, установи, організації або установчими документами.

До такого висновку прийшло Мінсоцполітики в листі № 14209/0 /14-15 /13.

Нагадаємо, ст. 24 КЗпП визначено, що працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, і повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування та реалізації держполітики з адміністрування ЄСВ про прийняття працівника на роботу в порядку, встановленому Кабміном.

Тобто до початку роботи працівника інформація про його зарахування має бути подана до ДФС або її територіальних органів.

Постановою Кабінету Міністрів від 17.06.2015 № 413 «Про порядок повідомлення Державної фіскальної службі та її територіальним органам про прийом працівника на роботу» передбачено, що повідомлення про прийняття працівника на роботу подається власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом (особою) або фізособою до територіальних органів ДФС за місцем обліку як платника ЄСВ до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором.

Цей порядок стосується також і прийняття на роботу керівників юросіб.

Сайт “ЮРЛІГА”