...
Реєструйся

Про зарахування до стажу державної служби періоду роботи викладачем


Працюю на посаді державного службовця, з якої планую вийти на пенсію за нормами Закону України «Про державну службу». Чи буде зараховано до стажу моєї державної служби при призначенні пенсії попередній стаж роботи викладачем у державному ВУЗі?

Згідно із Порядком обчислення стажу державної служби, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 03.05.1994 № 283, до стажу державної служби включається, зокрема, стаж наукової роботи, набутий в державних установах, організаціях, закладах на посадах, визначених Переліком посад наукових (науково-педагогічних) працівників підприємств, установ, організацій, вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації, перебування на яких дає право на призначення пенсії та виплату грошової допомоги у разі виходу на пенсію відповідно до статті 24 Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність», затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 04.03.2004 № 257 (далі — Перелік), незалежно від наявності перерв у роботі.

Зазначеним Переліком передбачено, зокрема, посаду викладача у вищому навчальному закладі ІІІ-ІV рівнів акредитації.

Враховуючи викладене, час Вашої роботи викладачем у державному ВУЗі буде зараховано до стажу державної служби при призначення пенсії відповідно до Закону України «Про державну службу».

ПФУ