...
Реєструйся

Процедура перевірки факту та своєчасності подання е-декларацій


Згідно з рішенням Національного агентства з питань запобігання корупції (далі —НАЗК, Національне агентство) від 10 червня 2016 р. № 3, коло суб’єктів електронного декларування значно розшириться з 1 січня 2017 року. Саме з цієї дати особи, зазначені в пункті 1 та підпункті «а» пункту 2 частини 1 статті 3 Закону України «Про запобігання корупції» від 14 жовтня 2014 р. № 1700-VII (далі — Закон № 1700), повинні подавати декларації та повідомлення, передбачені цим законом.

Рішенням Національного агентства від 6 вересня 2016 р. № 19 (далі — Рішення № 19) затверджений Порядок перевірки факту подання суб’єктами декларування декларацій відповідно до Закону № 1700 та повідомлення НАЗК про випадки неподання чи несвоєчасного подання таких декларацій (далі — Порядок № 19).

Перевірка факту подання декларацій та повідомлення НАЗК про випадки неподання чи несвоєчасного подання декларацій покладаються на уповноважений підрозділ (особу) з питань запобігання та виявлення корупції органу, в якому працює (працював) суб’єкт декларування, або інший структурний підрозділ такого органу (далі — відповідальний підрозділ), визначений керівником органу. Перевірка здійснюватиметься шляхом пошуку та перегляду інформації в публічній частині Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (далі — Реєстр) на офіційному веб-сайті Національного агентства. Для пошуку необхідно буде задати необхідні критерії (параметри), а саме тип документа (декларація), тип декларації (щорічна, перед звільненням, після звільнення, кандидата на посаду), звітний рік, тип та категорію посади, високий ризик, відповідальне становище тощо.

Найдоцільніше буде здійснювати пошук шляхом введення прізвища, імені та по батькові суб’єкта декларування у рядку текстового пошуку. Також у рядку пошуку можна зазначити назву установи, що дасть змогу вибрати всіх її працівників. Проте слід мати на увазі людський фактор: оскільки поля заповнюються вручну, можливі помилки у написанні назви установи (може бути зазначена неповна назва).

Для відстеження своєчасності подання декларації необхідно застосовувати такі параметри…

Повний текст статті читайте в системі «КАДРОВИК-онлайн»

Наталія Федорова, головний експерт Єдиної електронної системи «КАДРОВИК-онлайн», фахівець із питань трудових відносин

Увага! Матеріалами системи можуть користуватися лише передплатники «КАДРОВИК-онлайн».

З відповіді ви дізнаєтеся, зокрема, про:

  • як перевірити факт подання е-дакларації;
  • які задати параметри для пошуку;
  • якою інформацією має володіти уповноважений підрозділ (особа) з питань запобігання та виявлення корупції органу;
  • які дії уповноваженого підрозділу (особи) у разі встановлення факту неподання чи несвоєчасного подання декларацій суб’єктами декларування.
З питань придбання доступу до системи:
(044) 507-2226 (27), podpiska@mediapro.com.ua

Замовити безкоштовний доступ для тестування системи »

Придбати доступ