...
Реєструйся

Пропонується святкувати День громадянського суспільства


У парламенті зареєстровано проект постанови № 4855 «Про проголошення Дня громадянського суспільства в Україні». Тобто пропонується встановити державне свято День громадянського суспільства в Україні та святкувати його щорічно на державному рівні 31 липня.

Обрано саме цю дату, оскільки 31 липня 2004 року був виданий Указ Президента № 854/2004 «Про забезпечення умов для більш широкої участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики». Цей Указ став основою для створення громадських рад при Кабміні, міністерствах, інших центральних органах виконавчої влади, місцевих держадміністраціях.

Автор проекту вважає, що встановлення такого Дня дасть змогу закріпити соціальне та суспільне значення громадських рад як важливого інституту громадянського суспільства.

Крім того, проектом рекомендується розробити Кабміну проект Закону про загальнодержавну програму розвитку громадянського суспільства в Україні, а також заснувати Почесну нагороду Верховної Ради «За заслуги перед Україною в громадській діяльності».

Джерело: ЮРЛІГА