...
Реєструйся

Прийняття на роботу працівника, який за граничним віком знятий з військового обліку


Часто у кадровиків виникає питання: чи потрібно від осіб, які за граничним віком, відповідно до Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» від 25 березня 1992 року № 2232-XII, зняті з військового обліку, приймаючи на роботу, вимагати військовий квиток і направляти у військовий комісаріат для  взяття їх на військовий облік? Варто зазначити, що зняття та виключення з військового обліку — це різні поняття. Зняття з військового обліку не позбавляє статусу військовозобов’язаної особи (отже, і можливості бути мобілізованим), а виключення з військового обліку позбавляє особу такого статусу. Якщо особа виключена з військового обліку у зв’язку з досягненням граничного віку перебування в запасі, то відправити її у військо можуть лише на добровільних засадах. Також її не можна примусити проходити військово–лікарську комісію, оскільки така особа не є військовозобов’язаною. Дійсно, граничний вік перебування в запасі для всіх категорій військовозобов’язаних збільшено, але якщо особу вже виключено з військового обліку, то поновлення можливе лише за її письмовою згодою. Тобто такі особи втратили статус військовозобов’язаного і військовий комісар не має права викликати її або надсилати повістки.

Для прийняття рішення про направлення чи не направлення  осіб чоловічої статі до військового комісаріату необхідно встановити…

Повна відповідь від експерта з військового обліку Леоніда Дерев’янка на означене запитання та багато інших питань — у вкладенні до журналу «Довідник кадровика» «Кадри. Гарячі запитання кадровика» № 5, 2017.

Придбати видання Архів журналу