...
Реєструйся

Раді рекомендують посилити покарання за порушення пожежної безпеки


Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект щодо посилення відповідальності за порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки. Про це йдеться на сайті Ради.

Проектом Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» №7233 пропонується встановити адміністративну відповідальність, зокрема, за порушення вимог улаштування та утримання систем пожежної автоматики, в тому числі автоматичних засобів виявлення та гасіння пожеж тощо.

Відповідні зміни передбачається внести до статті 175 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки», посиливши санкцію частини 1 цієї статті та доповнивши її новими частинами 2, 3 та 4.

Окрім того, проектом також пропонується внести зміни до статті 270 Кримінального кодексу «Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки», посиливши санкції частин 1 та 2 цієї статті, а також доповнивши примітку цієї статті частиною 2, в якій визначається зміст суспільно небезпечних наслідків у виді шкоди здоров’ю людей або загибелі людей.

Джерело: ukrainepravo.com

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Сектор психосоціальної підтримки інформує, як керівнику підтримати працівників
Як керівник ти маєш багато можливостей, щоб підтримувати ментальне здоров’я своїх працівників.   П’ять основних порад керівникові Розкажи персоналу про ...
Розмір одноразової допомоги потерпілому внаслідок випадку на виробництві
Сума одноразової допомоги потерпілому через нещасний випадок на виробництві або професійне захворювання визначається відповідно до ступеня втрати професійної працездатності, який ...