...
Реєструйся

Щодо виплати держслужбовцю грошової допомоги при наданні щорічної основної відпустки


Міністерство соціальної політики України у листі від 07.07.2017 № 1819/0/101-17/281 повідомляє, відповідно до ст. 57 Закону України «Про державну службу» від 10.12.2015 № 889-VIII (Закон № 889) державним службовцям надається щорічна відпустка тривалістю 30 календарних днів, якщо законом не передбачено більш тривалої відпустки, з виплатою грошової допомоги у розмірі середньомісячної заробітної плати.

Згідно зі ст. 59 Закону № 889 щорічні відпустки надаються державним службовцям у порядку та на умовах, визначених законодавством про працю.

Відповідно до ст. 24 Закону України «Про відпустки» від 15.11.1996 № 504/96-ВР у разі переведення працівника на роботу на інше підприємство грошову компенсацію за не використані ним дні щорічних відпусток за його бажанням має бути перераховано на рахунок підприємства, на яке перейшов працівник.

Відповідно до частини третьої ст. 9 цього Закону якщо працівник, переведений на роботу на інше підприємство, повністю або частково не використав щорічні основну та додаткові відпустки і не одержав за них грошову компенсацію, то до стажу роботи, що дає право на щорічні основну та додаткові відпустки, зараховується час, за який він не використав ці відпустки за попереднім місцем роботи.

Під час формування фонду оплати праці на відповідний бюджетний рік для кожного працівника передбачається одна допомога для оздоровлення, яка є гарантованою виплатою один раз на рік при наданні щорічної відпустки за відповідний робочий рік.

Тобто якщо державному службовцю надається щорічна основна відпустка, він має право на отримання грошової допомоги, передбаченої ст. 57 Закону № 889.

Джерело: редакція журналу «Довідник кадровика»

Видання для кадровиків Журнали реєстрації