...
Реєструйся

Спецпідрозділ Міноборони тестуватиме кандидатури на посади керівників на поліграфі


У Міністерстві оборони України створено структурний підрозділ – науково-методичний відділ психологічного вивчення особового складу Науково-методичного центру кадрової політики Міністерства оборони України, який укомплектовано на конкурсній основі найкращими професійними психологами з військ. Вони пройшли сертифіковану програму навчання при Національній академії Служби безпеки України та при Українському бюро психофізіологічних досліджень з подальшим стажуванням, отримали відповідні свідоцтва та сертифікати й готові до виконання завдань за призначенням.

Цей підрозділ здійснюватиме опитування з використанням поліграфа всіх посадових осіб, які призначатимуться на керівні посади.

Світова практика свідчить, що одним з факторів ефективного стримування проявів корупції є застосування опитування з використанням поліграфа. Посадова особа, яка усвідомлює, що їй можуть запропонувати пройти перевірку на поліграфі, неодноразово подумає, чи вчиняти якісь протиправні дії, адже тільки за допомогою цієї процедури можна виявити те, що не вдалося задокументувати. Важливим досягненням нинішнього року стала не “паперова”, а реальна боротьба з корупцією у війську.

З метою підвищення ефективності роботи з персоналом, попередження та виявлення корупційних та інших правопорушень у сфері службової діяльності у Міністерстві оборони України з початку 2015 року виконано значний обсяг робіт щодо впровадження процедури опитування персоналу з використанням поліграфа.

Нагадуємо, що раніше було видано наказ Міністерства оборони України “Про затвердження Інструкції про порядок організації та проведення опитування персоналу з використанням поліграфа у Міністерстві оборони України та Збройних Силах України”, який пройшов державну реєстрацію у Міністерстві юстиції України та набрав чинності.

Окрім процедури опитування персоналу з використанням поліграфа, фахівці спецпідрозділу проводитимуть наукові дослідження з проблем психологічного та психофізіологічного вивчення особового складу, науково-методичне забезпечення та практичне застосування сучасних психологічних та психофізіологічних технологій у процесі вивчення персоналу Міністерства оборони України та Збройних Сил України, спрямованих на підвищення ефективності реалізації кадрової політики, використання наукових досягнень в інтересах забезпечення обороноздатності України, розвитку Збройних Сил України.

Міністерством оборони України здійснено закупівлю апаратно-програмних комплексів оцінки достовірності інформації (поліграфів) вітчизняного виробництва “Рубікон”, які на сьогодні є найкращими аналогами закордонних зразків відповідного устаткування.

Отже, відтепер кожен кандидат перед призначенням на керівну посаду буде проходити опитування з використанням поліграфа у певному структурному підрозділі, підпорядкованому безпосередньо Міністру оборони України.

Джерело: Урядовий портал