...
Реєструйся

Спрощено вимоги до претендентів на керівні посади в органах юстиції


Спрощено вимоги до претендентів на керівні посади в системі органів юстиції. Щоб стати керівником обласного рівня, достатньо мати вищу юридичну освіту та п’ять років стажу в галузі права.

В рамках нової кадрової політики Мін’юсту, на сьогодні, для бажаючих працювати в системі органів юстиції на керівних посадах (голови чи заступника управління юстиції в області, очолювати напрямок виконання рішень чи реєстрації в області) необхідно «мати вищу юридичну освіту та п’ять років стажу в галузі права». Таким чином, усуваються вимоги, які існують ще з Радянського Союзу, коли для того, «щоб стати керівником в області необхідно пропрацювати 10 років в системі».

«Якщо ви молодий, амбітний, некорумпований співробітник, ви маєте перспективу зайняти керівну посаду в Міністерстві юстиції в рамках нашої нової кадрової політики», — зазначила Перший заступник Міністра Наталія Севостьянова.

За словами заступника міністра, після того, як буде проведено «фільтр існуючих працівників», буде оголошено відповідний конкурс, в якому зможе взяти участь кожен бажаючий.