...
Реєструйся

Судовим експертам підвищать посадові оклади і збільшать відпустки


До Закону “Про судову медичну експертизу” внесено зміни в частині оплати праці судових експертів та тривалості їх відпустки. які набули чинності 15 грудня.

Встановлюється, що заробітна плата працівників державних спеціалізованих установ (невійськовослужбовців і тих, які не мають звань рядового і начальницького складу), які мають кваліфікацію судового експерта, складається з посадового окладу, надбавок, доплат до нього, премій та інших виплат, розмір і порядок встановлення яких визначаються Кабінетом Міністрів України.

Працівникам державних спеціалізованих установ (невійськовослужбовцям і тим, які не мають звань рядового і начальницького складу), які мають кваліфікацію судового експерта, посадові оклади встановлюються у розмірі не менше 10 розмірів прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня календарного року. 

Також працівникам державних спеціалізованих установ, які мають кваліфікацію судового експерта, надається щорічна основна оплачувана відпустка тривалістю 30 календарних днів, якщо законодавством України не передбачено більш тривалої відпустки.

За кожний рік роботи на посадах керівних працівників, судових експертів, наукових працівників цих установ після досягнення п’ятирічного стажу роботи з урахуванням попереднього стажу роботи за фахом на посадах судових експертів, державних службовців і наукових працівників, надаватиметься один календарний день додаткової оплачуваної відпустки, але не більш як 15 календарних днів.

Джерело: ukrainepravo.com

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми