...
Реєструйся

У Раді запропонували прийняти закон щодо відновлення прав працюючих пенсіонерів на отримання пенсії


Верховній Раді України пропонують прийняти за основу проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відновлення прав працюючих пенсіонерів на отримання пенсії за № 5671/П, який було зареєстровано у парламенті наприкінці минулого тижня. Проект внесла голова Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Людмила Денісова.

Основною метою прийняття законопроекту є відновлення належного рівня соціального захисту працюючих пенсіонерів шляхом ліквідації норм про обмеження виплати і розміру їх пенсій. Зокрема, проектом запропоновано у законах України «Про пенсійне забезпечення», «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», «Про державну службу», «Про судову експертизу», «Про Національний банк України», «Про службу в органах місцевого самоврядування», «Про дипломатичну службу», «Про наукову і науково-технічну діяльність» та у Положенні про помічника-консультанта народного депутата України скасувати норми про обмеження виплати і розміру пенсій для працюючих пенсіонерів.

До того ж реалізація проекту на момент внесення не потребує додаткових фінансових витрат за рахунок Державного бюджету України.

Як зазначено у пояснювальній записці, прийняття законопроекту та його реалізація сприятиме відновленню конституційних прав працюючих пенсіонерів на належне пенсійне забезпечення і покращенню умов їх життя. Завдяки внесенню запропонованих змін у чинне пенсійне законодавство працюючі пенсіонери матимуть право отримувати належну їм пенсію і заробітну плату.

Джерело: редакція журналу «Довідник кадровика»