...
Реєструйся

Уряд хоче запровадити для держслужбовців віртуальні робочі місця


В Україні планується перетворення робочих місць державних службовців у цифрові робочі місця. Це передбачено Концепцією розвитку цифрової економіки та суспільства України на 2018-2020 роки, схваленою розпорядженням Кабінету Міністрів України від 17 січня 2018 року № 67-р.
 
Документ визначає, що цифрове робоче місце – це віртуальний еквівалент фізичного робочого місця. В умовах цифрової економіки робочі місця перестають бути прив’язаними до фізичних місць.  Вони стають «цифровими», віртуальними, мобільними, тобто такими, що не потребують постійного перебування працівника на робочому місці. 

Концепція «цифрових робочих місць» поширюється надзвичайно швидко у бізнес-середовищі та позитивно сприймається переважною більшістю працівників, яким подобаються гнучкі способи роботи, можливість працювати  вдома, на відпочинку, тобто з будь-якого місця.

«Цифрове робоче місце сприяє гнучкості в методах виконання посадових обов’язків державними службовцями, стимулює їх спільну роботу та взаємодію, підтримує децентралізовані та мобільні робочі середовища, передбачає вибір технологій для роботи.  Перевагами цифрових робочих місць є зменшення витрат на апаратне забезпечення, офісні приміщення, відрядження тощо», – зазначено у Концепції.

Додамо, впровадження концепції цифрових робочих місць передбачає також підготовку законодавчих ініціатив для стимулювання використання цифрових робочих місць бізнесом та громадянами.

Джерело: ukrainepravo.com

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Діють інструкції до проведення іспитів на рівень володіння державною мовою
Національна комісія зі стандартів державної мови затвердила Інструкції до проведення іспитів на рівень володіння державною мовою. Відповідне рішення від 22 ...