...
Реєструйся

Уряд схвалив підвищення пенсій військовослужбовцям з 1 січня


Кабінет Міністрів України схвалив рішення про підвищення пенсій військовослужбовцям з 1 січня в середньому на 1,5 тис. грн. Рішення представив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання уряду, повідомляє Урядовий портал.

Він наголосив, що рішення не потребує внесення змін до чинного законодавства і воно буде в силі до моменту напрацювання та ухвалення відповідного законопроекту, обговорення якого на сьогодні все ще триває.

«Ми розпочали дискусію про пенсії військовослужбовцям восени. Це надзвичайно важливий закон, який встановлює справедливість щодо військових. Я обіцяв з 1 січня підвищити пенсії, і я пам’ятаю про це. Але дискусії щодо проекту закону тривають. І вони можуть тривати місяць і два, – сказав Володимир Гройсман. – Я пам’ятаю, що обіцяв. Тож сьогодні ми приймаємо рішення про підвищення пенсій для військовослужбовців – у середньому на 1,5 тис. грн. Нарахування розпочнуться з сьогоднішнього дня».

Глава уряду повідомив, що рішення було напрацьовано спільно фахівцями Мінекономрозвитку, Мінсоцполітики, Мінфіну. «Рішення ухвалено, і процес розпочнеться. А тим часом я закликаю всі сторони працювати над тим, аби винайти новий закон, який відновить соціальну справедливість щодо військовослужбовців», – додав Прем’єр-міністр.

Нагадаємо, що законопроект про підвищення пенсій військовим з 1 січня 2018 року досі знаходиться на розгляді Ради з питань національної безпеки і тому ще не поданий до парламенту. 

Джерело: ukrainepravo.com

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Алгоритм подання роботодавцями трудової книжки на оцифрування
Роботодавці подають трудові книжки працівників на оцифрування на порталі portal.pfu.gov.ua Першочергово подаються відомості про осіб, які найближчим часом набувають права ...