...
Реєструйся

Уряд затвердив бюджет Фонду соціального страхування України з урахуванням збільшення страхових виплат


14 лютого Кабінетом Міністрів України прийнято постанову «Про затвердження бюджету Фонду соціального страхування України на 2018 рік», у якій передбачено видатки ФССУ на поточний рік у розмірі 22 038,885 млн гривень.

Затверджений бюджет дозволить Фонду соціального страхування України провести осучаснення і перерахунок щомісячних страхових виплат потерпілим на виробництві та членам їх сімей і забезпечити безперебійне фінансування усіх виплат і послуг, передбачених чинним законодавством.

За словами директора виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України Євгена Баженкова, з 1 січня 2018 року було проведено осучаснення страхових виплат для всіх потерпілих, які перебували на обліку у 2008–2011 роках, збільшені виплати отримали близько 170 тисяч потерпілих та членів родин, що втратили годувальника.

«Наступне збільшення виплат потерпілим на виробництві та членам їх сімей відбудеться 1 березня поточного року – страхові виплати зростуть на 20 % для майже 207 тисяч осіб», – зазначив Євген Баженков.

Нагадаємо, бюджет ФССУ на цей рік було схвалено правлінням Фонду 14 грудня 2017 року.

«Бюджет Фонду є бездефіцитним і дозволить у повному обсязі профінансувати надання матеріального забезпечення, страхових виплат, медичних і соціальних послуг. Зокрема, на матеріальне забезпечення та соціальні послуги передбачено 11 млрд 803 млн грн, на страхові виплати – 8 млрд 338 млн грн, на медичну і соціальну допомогу спрямовано 612 млн грн», – зазначив голова правління Фонду соціального страхування України Володимир Саєнко.

Загальний обсяг дохідної частини бюджету Фонду з урахуванням залишку коштів на початок року визначено в сумі 22 884,483 млн гривень.

Джерело: www.fssu.gov.ua

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Оплата тимчасової непрацездатності застрахованій особі, яка працює за сумісництвом
З 1 січня 2023 року до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23 вересня 1999 року № 1105-XIV ...
Паперові листки непрацездатності: перевірки ПФУ
Як відомо, призначення та виплата «лікарняних» здійснюються за рішеннями страхувальників на підставі виданих застрахованим особам листків непрацездатності. Оскільки Міністерством охорони ...
Яка різниця між е-лікарняним та медичним висновком про тимчасову непрацездатність
Медичний висновок про тимчасову непрацездатність та е-лікарняний, який є електронним аналогом паперового листка непрацездатності, — два різні електронні документи, тісно ...
Тепер можна змінити страхувальника у сформованому листку непрацездатності
Відповідне програмне забезпечення доопрацьоване Пенсійним фондом України. Сформований листок непрацездатності надсилається страхувальникам через кабінет страхувальника на вебпорталі електронних послуг Пенсійного ...