...
Реєструйся

Уряд збільшив стаж для виходу на пенсію педагогам і медикам


Медикам і педагогам збільшили стаж для виходу на пенсію. Стаж збільшений на 5 років — до 30 років з 1 квітня 2024 року

Кабінет міністрів України збільшив стаж, необхідний для виходу на пенсію співробітникам освіти, охорони здоров’я та соціального захисту. Про це йдеться в постанові уряду № 529.

Таким чином, стаж збільшений на 5 років — до 30 років з 1 квітня 2024 року.
Постановою передбачено, що пенсії за вислугу років співробітникам освіти, охорони здоров’я та соцзахисту (співробітники інтернатних закладів та медичних відділів протезних підприємств) встановлюються за наявності спеціального стажу станом на 1 квітня 2015 не менше 25 років.

Після 1 квітня стаж, який необхідний для отримання пенсії, збільшується на 6 місяців щороку, поки з 1 квітня 2024 не досягне 30 років.

2 березня Рада внесла зміни до пенсійного законодавства, які передбачають поетапне підвищення на п’ять років пільгового пенсійного віку для жінок, а також підвищення на п’ять років страхового, а з окремих професій і спеціального стажу для осіб, які мають право на пенсії за роботу в шкідливих і особливо шкідливих умовах праці і на пенсію за вислугу років.

У той же час в найближчі півтора року Україна не підвищуватиме пенсії. Про це в травні розповів міністр соціальної політики Павло Розенко.

За матеріалами Корреспондент.net