...
Реєструйся

В Україні не підвищуватимуть пенсійний вік


У тексті Меморандуму між Україною і Міжнародним валютним фондом (МВФ) нема жодних зобов’язань щодо  підвищення пенсійного віку для українців, заявив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко. Як відомо, меморандум з МВФ оприлюднено на веб-сайті Міністерства фінансів України. За словами урядовця, у документі немає жодної згадки про підвищення пенсійного віку в Україні.

Павло Розенко наголосив, що за нинішніх умов, особливо зважаючи на низьку тривалість життя українців, підвищувати пенсійний вік неприпустимо. Водночас чиновник повідомив, що головним маркером МВФ стосовно пенсійної реформи є така вимога: нова пенсійна система має запрацювати в Україні  з 1 січня 2018 року.

Окрім того, віце-прем’єр-міністр зазначив, що збільшення розміру пенсій відбудеться після запровадження в Україні трирівневої  пенсійної системи, коли одночасно будуть задіяні три рівні: нинішній солідарний, накопичувальний і система недержавного пенсійного страхування. Відтак, зі слів Розенка, кожна людина матиме змогу формувати своє пенсійне майбутнє. 

Нагадаємо, відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» від 21.12.2016 №1801-VIII, а також Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» від 06.12.2016 № 1774-VIII розрахунок пенсійного забезпечення у 2017 році змінено. Відповідно до змін рівня прожиткового мінімуму, з 1 травня буде встановлено і новий розмір мінімальної пенсії згідно зі статтею 28 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» від 09.07.2003 р. № 1058-IV.

Джерело: редакція журналу «Довідник кадровика»