...
Реєструйся

В уряді хочуть, аби перерахунок пенсій військових пенсіонерів відбувався автоматично


У Законі про пенсійне забезпечення військовослужбовців необхідно закріпити норму про автоматичне осучаснення пенсій військових. На цьому наголосив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

«Ми б хотіли, щоб осучаснення пенсій не залежало від політичної ситуації чи складу Уряду, тому ми ввели в законодавство норму щодо постійного осучаснення пенсій, і трудові пенсії тепер будуть перераховуватися автоматично. Це саме ми хочемо зробити і для військових. Щоб це не було якесь окреме одноразове рішення Уряду, а щоб ця норма була зафіксована в законі. І я сподіваюся, що Верховна Рада ухвалить такий закон вже найближчим часом», – сказав Віце-прем’єр-міністр.

Розенко нагадав, що у зв’язку з тим, що зміни до законодавства про пенсійне забезпечення військовослужбовців Верховна Рада України поки не ухвалила, Уряд здійснить перерахунок пенсій військовим з 1 січня 2018 року відповідно до свого рішення.

«Всі пенсії військовим пенсіонерам будуть перераховані «заднім числом», з 1 січня 2018 року. Зараз процес перерахунку триває і наприкінці березня стартують перші виплати. Я переконаний, що протягом березня-квітня всі військові пенсіонери отримають вже підвищені пенсії», – зазначив він.

Джерело: ukrainepravo.com

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми