...
Реєструйся

Виплати допомоги переселенцям будуть здійснюватися лише через Ощадбанк


Кабінет Міністрів України за пропозицією Міністерства фінансів змінив систему виплат соціальної допомоги тимчасово переміщеним особам із районів АТО

Наразі соціальну допомогу отримують близько 330 тисяч сімей переселенців. Одночасно Мінфін працює над уникненням фінансових ризиків при виплаті адресної грошової допомоги.

Так, 22 червня на засіданні Уряду було внесено зміни до постанов Кабінету Міністрів України від 1 жовтня 2014 року № 509 та № 505». Відтепер усі нові виплати грошової допомоги тимчасово переміщеним особам і ті, дію яких продовжено, будуть здійснюватись через «Ощадбанк». Нагадаємо, раніше переселенці могли самостійно обрати банк, в якому бажають обслуговуватись.

«Ощадбанк» максимально спростив процедуру обслуговування переселенців – усі документи прийматимуться в установах «Ощадбанку» через «єдине вікно».  Організовано роботу понад 2 тисяч установ для приймання документів. Отримати допомогу буде можливо у понад 4000 відділень та понад 2000 банкоматів «Ощадбанку».  Попередня реєстрація одержувачів виплат здійснюватиметься через Контакт-центр або Інтернет-сторінку «Ощадбанку», що забезпечить зручність та оперативність при оформленні документів. Інформацію про дату початку приймання документів та процедуру реєстрації буде розміщено на офіційному сайті «Ощадбанку», в його відділеннях та ЗМІ.

Переведення переселенців на обслуговування в держбанку буде здійснюватись протягом 6 місяців, по закінченню цього терміну Держказначейство буде здійснювати всі зазначені платежі саме через Ощадбанк.

Нова модель виплат передбачає тісну взаємодію Мінсоцполітики, Мінфіну та «Ощадбанку» та гарантує виконання державою зобов’язань перед переселенцями, надаючи їм соціальний захист та допомогу, необхідну у критичний для них час.

Єдина електронна система «Кадровик-онлайн»