...
Реєструйся

Як обчислювати середній заробіток мобілізованим держслужбовцям за періоди з травня 2016 року


Середня заробітна плата, яка зберігається за працівниками, призваними під час мобілізації, на особливий період, розраховується згідно з Порядком обчислення середньої заробітної плати, затвердженим постановою КМУ від 08.02.1995 р. № 100 (далі — Порядок № 100).

У разі зміни структури заробітної плати з одночасним підвищенням посадових окладів працівників органів державної влади й органів місцевого самоврядування відповідно до актів законодавства період до зміни структури заробітної плати виключається з розрахункового періоду (абз. 7 п. 2 Порядку № 100).

У разі якщо зміна структури заробітної плати з одночасним підвищенням посадових окладів працівників органів державної влади й органів місцевого самоврядування відбулася в період, протягом якого за працівником зберігається середня заробітна плата, а також коли заробітна плата в розрахунковому періоді не зберігається, обчислення середньої заробітної плати провадиться з урахуванням виплат, передбачених працівникові згідно з умовами оплати праці, що встановлені після підвищення посадових окладів  (абз. 8 п. 2 Порядку № 100).

Тож, Мінсоцполітики в листі вказує: не передбачено в Порядку № 100 винятків для працівників органів державної влади й органів місцевого самоврядування, призваних під час мобілізації, на особливий період.

Зважаючи на те що з травня 2016 року було підвищено посадові оклади працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів й інших органів з одночасною зміною структури заробітної плати цих працівників, розрахунковим періодом для проведення нарахувань, виходячи із середньої заробітної плати, має бути період починаючи з травня 2016 року.

Відповідний висновок міститься у листі Мінсоцполітики від 07.10.2016 р. № 1384/13/84-16.

Джерело: www.interbuh.com.ua

Видання для кадровиків