...
Реєструйся

Як пропонують переносити робочі дні у 2018 році


З метою забезпечення раціонального використання робочого часу та створення сприятливих умов для святкування 8 березня — Міжнародного жіночого дня, 1 і 2 травня — Дня міжнародної солідарності трудящих, 28 червня — Дня Конституції України та у 2019 році 1 січня — Нового року пропонується рекомендувати керівникам підприємств, установ й організацій для працівників, яким установлено п’ятиденний робочий тиждень із двома вихідними днями в суботу та неділю, перенести у 2018 році в порядку та на умовах, визначених законодавством, робочі дні з:

  • п’ятниці, 9 березня — на суботу, 17 березня;
  • понеділка, 30 квітня — на суботу, 5 травня;
  • п’ятниці, 29 червня — на суботу, 23 червня;
  • понеділка, 31 грудня — на суботу, 29 грудня.

Відповідний проект розпорядження Уряду розробило Мінсоцполітики.

Однак варто зауважити, що він не враховує нещодавно ухваленого Верховною Радою України Закону «Про внесення змін до статті 73 Кодексу законів про працю України щодо святкових і неробочих днів» (законопроект № 5496). Документом установлено, що святковими днем стане 25 грудня — Різдво Христове, натомість скасовано святковий день 2 травня, але святковим лишатиметься 1 травня — День праці.

Джерело: www.interbuh.com.ua

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Про підвищення розміру мінімальної заробітної плати
Мінімальна заробітна плата – це встановлений законом мінімальний розмір оплати праці за виконану працівником місячну (годинну) норму праці. Мінімальна заробітна ...