...
Реєструйся

Як у трудовій книжці працівника оформлюється запис про стажування в нотаріуса


Мінсоцполітики в листі від 26.06.2014 р. № 311/021/106-14 повідомляє: відповідно до п. 2.14 Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників, затвердженої наказом Мінпраці, Мін’юсту та Мінсоцзахисту населення від 29.07.1993 р. № 58, записи в трудову книжку про професійну назву роботи (професії, посади), на яку прийнятий працівник, виконуються згідно із професійними назвами робіт, зазначеними в Національному класифікаторі України ДК 003:2010 «Класифікатор професій» (далі — Класифікатор професій), затвердженому наказом Держспоживстандарту від 28.07.2010 р. № 327.

У Класифікаторі професій міститься професійна назва роботи «Нотаріус» (код 2429), яка належить до розділу «Професіонали». У Додатку В Класифікатора професій визначено перелік похідних слів до професійних назв робіт (професій), зокрема слово «стажист». Похідні слова до професійних назв робіт відповідно до примітки 1 зазначеного Додатка можуть застосовуватися за умови збереження галузевої та функціональної належності, кваліфікаційних вимог, виключення дублювання, збереження коду новоутвореної професії.

У разі проходження стажування похідне слово «стажист» застосовується до професійних назв робіт розділу «Професіонали» зі збереженням коду базової професійної назви роботи. Тому, як вважають спеціалісти Мінсоцполітики, від назви професії «Нотаріус» із кодом 2429 може бути утворена похідна назва професії «Стажист нотаріуса» із тим самим кодом.

Інтерактивна бухгалтерія