...
Реєструйся

Як виплачуватиметься допомога на вирішення соціально-побутових питань держслужбовцям


Урядом на виконання ч. 2 ст. 54 Закону України «Про державну службу» від 10.12.2015 р. № 889-VIІI розроблено проект постанови «Про затвердження Порядку надання державним службовцям матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань».

Передбачається, що:

1. Державним службовцям матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань може надаватися один раз на рік у розмірі, що не перевищує середньомісячної заробітної плати.

2. Виплата зазначеної допомоги здійснюється в разі скрутного матеріального становища працівника, народження дитини, на лікування, поховання тощо на підставі особистої заяви працівника. Матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань надається державному службовцю за наявності обґрунтованої підстави для її отримання.

3. Державним службовцям, переведеним з одного державного органу в інший, матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань надається за умови, якщо вони не отримували її в календарному році за попереднім місцем роботи.

4. Рішення про надання такої матеріальної допомоги державним службовцям приймається керівником державної служби в державному органі в межах затвердженого фонду оплати праці. 

Джерело: Інтерактивна бухгалтерія

Читайте також: Новий Закон про держслужбу набрав чинності