...
Реєструйся

Яка тривалість додаткової щорічної відпустки медичній сестрі з масажу?


«Відповідно до ст. 8 Закону України «Про відпустки», щорічна додаткова відпустка за особливий характер праці надається працівникам з ненормованим робочим днем (тривалістю до 7 календарних днів згідно із списками посад, робіт та професій, визначених колективним договором, угодою).

Максимальна тривалість щорічної додаткової відпустки за особливий характер праці для лікарів, молодших спеціалістів з медичною освітою та молодших медичних сестер з догляду за хворими, молодших медичних сестер, які працюють у лікувально-профілактичних установах (відділеннях, групах), установах (відділеннях, групах) соціального забезпечення, установах (групах) освіти для дітей з фізичними вадами або з ураженням центральної нервової системи з порушенням опорно-рухового апарату без порушення психіки визначена тривалістю 7 календарних днів.

Конкретна тривалість щорічної додаткової відпустки за особливий характер праці встановлюється колективним чи трудовим договором залежно від часу зайнятості працівника в цих умовах».

Сергій Яглинський, інспектор праці відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління.

Джерело: ck.dsp.gov.ua

Видання для кадровиків Журнали реєстрації