...
Реєструйся

Яка тривалість щорічної відпустки методиста відділу освіти?


Відповідно до Переліку посад педагогічних та науково-педагогічних працівників, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14.06.2000 № 963 посада методиста належить до педагогічних працівників.

Основними нормативними актами, якими регулюються питання надання відпусток, у тому числі педагогічним працівникам, є Закон України «Про відпустки» від 15.11.1996 р. № 504 (далі – Закон № 504), постанова Кабінету Міністрів України від 14.04.1997 р. № 346 «Про затвердження Порядку надання щорічної основної відпустки тривалістю до 56 календарних днів керівним працівникам навчальних закладів та установ освіти, навчальних (педагогічних) частин (підрозділів) інших установ і закладів, педагогічним, науково-педагогічним працівникам та науковим працівникам» (далі – Порядок). При наданні відпусток мають застосовуватися також положення Галузевої угоди та колективного договору.

Додатком до Порядку визначена тривалість щорічної основної відпустки керівних працівників навчальних закладів та установ освіти, навчальних (педагогічних) частин (підрозділів) інших установ і закладів, педагогічних, науково-педагогічних працівників та наукових працівників, відповідно до якого методисту передбачена щорічна відпустка тривалістю 42 календарні дні».

Сергій Яглинський, інспектор праці відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління.

Джерело: ck.dsp.gov.ua

Видання для кадровиків Журнали реєстрації