...
Реєструйся

ЯКІ ДІЇ ОСОБИ, ЯКЩО ЇЙ НЕ ЗАРАХУВАЛИ ДО СТРАХОВОГО СТАЖУ період роботи у зв’язку з неправильним записом до трудової книжки?


Особа отримує пенсію у розмірі 1400 грн. Із 1989 року працювала 11 років головою будівельного кооперативу. Особу позбавили 11 років трудового стажу через те, що в трудовій книжці забули написати номер наказу на звільнення (печатка, дата звільнення є). Що потрібно зробити особі для підтвердження вказаного стажу роботи?
Надати будь-який інший документ, визначений Порядком підтвердження наявного трудового стажу для призначення пенсій за відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 12 серпня 1993 року № 637, що підтверджує стаж роботи.
Обґрунтування короткої відповіді від заступника директора департаменту — начальника управління департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду України Галини Мастюгіної читайте у вкладенні до журналу «Довідник кадровика КАДРОВИК.UA» «Кадри. Гарячі запитання кадровика» № 4, 2018 у рубриці «Запитайте фахівця».

Придбати видання Архів журналу

Матеріали до теми


Кейс для кадровика. Повідомлення про масове вивільнення працівників
Якщо на підприємстві планується масове вивільнення працівників у зв’язку зі скороченням їхньої чисельності, не пізніше ніж за 2 місяці до ...