...
Реєструйся

Які особливості оплати виробничої практики учням професійно-технічних навчальних закладів?


Відповідно до якого нормативно-правового акта і в якій сумі оплачувати виробничу практику учням 1–3 курсів професійно-технічних навчальних закладів? Як здійснювати документальне оформлення виробничої практики таких учнів на підприємстві?
Відповідно до Порядку № 992 оплата виробничої практики здійснюється підприємством згідно з установленими системами оплати праці за нормами, розцінками, ставками (окладами) з урахуванням коефіцієнтів, доплат і надбавок за фактично виконаний обсяг робіт учнями за період виробничої практики відповідно до виробничих завдань.

Щодо документального оформлення, то між навчальним закладом та підприємством не пізніше двох тижнів до початку виробничої практики укладається договір про навчально-виробничу практику. Перед початком виробничої практики керівник підприємства видає наказ, у якому здійснює персональний розподіл учнів на робочі місця, призначає відповідальних за проведення виробничої практики, установлює систему оплати праці учнів та ін.

Олена ПАВЛЮК,
експерт із кадрових питань, переможець конкурсу «Кадровик року’2016» у номінації «Управління персоналом»
Розгорнуту відповідь на це та інші запитання — у вкладенні до журналу «Довідник кадровика. КАДРОВИК.UA» — «Кадри. Гарячі запитання кадровика» № 04, 2018, у рубриці «Запитайте фахівця».

Придбати видання Архів журналу

Матеріали до теми


Профспілки звернулися до Уряду щодо підвищення заробітної плати бюджетникам
За ініціативою профспілок працівників освіти, охорони здоров’я, соціальної сфери Федерація профспілки України у свою чергу звернулася до Кабінету Міністрів України ...