...
Реєструйся

Якого змісту має бути повідомлення про наступне звільнення у разі встановлення невідповідності працівника обійманій посаді протягом строку випробування?


Якого змісту має бути повідомлення про наступне звільнення у разі встановлення невідповідності працівника обійманій посаді протягом строку випробування? На яку статтю КЗпП посилатися? Чи можна звільнити такого працівника, коли він перебуває на лікарняному?

Щоб дотриматися процедури звільнення у разі встановлення невідповідності працівника обійманій посаді протягом строку випробування, потрібно мати письмові докази такої невідповідності та письмово повідомити його про наміри за три дні до звільнення. Працівника ви звільняєте відповідно до п. 11 ст. 40 КЗпП, але зверніть увагу на те, що розірвання трудового договору із зазначеної підстави кваліфікується як звільнення з ініціативи власника або уповноваженого ним органу. У ст. 40 КЗпП зазначено, що не допускається звільнення працівника з ініціативи власника або уповноваженого ним органу в період його тимчасової непрацездатності. У вашому випадку працівникові потрібно надіслати листа з описом вкладення та повідомленням про вручення. Коли отримаєте повідомлення про отримання листа працівником, звільняєте його першим днем виходу на роботу після тимчасової непрацездатності. Повідомлення може бути такого змісту:

«Повідомляємо, що на підставі службових записок (посада, П. І. Б. безпосереднього керівника) встановлено невідповідність ваших знань та вмінь виконуваній роботі і ви підлягаєте звільненню згідно з п. 11 ст. 40 КЗпП України».
 
Козинець Наталя Едуардівна,
фахівець із трудового права та кадрового діловодства, експерт гарячої лінії редакції журналу «Довідник кадровика»

 

Докладну інформацію щодо встановлення випробування та звільнення за результатами випробування читайте в статті Віктора Рожнова, експерта із кадрового діловодства, «Випробування за новими правилами» (журнал «Довідник кадровика», № 9, 2016, с. 32).

Джерело: форум ВАК

Шановні колеги!

Зверніться до колег на форумі нашого порталу!

Форум  кадровиків — це безкоштовний онлайн-майданчик  для обміну  досвідом, взаємної фахової допомоги.

Розкажіть про форум колегам!

Ви маєте  можливість звернутися по професійну допомогу  до  експертів-кадровиків, якщо придбаєте:

Кількість звернень упродовж терміну передплати не обмежена!

З питань придбання: (044) 568-5138, 507-2226(27), podpiska@mediapro.com.ua