...
Реєструйся

За недотримання гарантій в оплаті праці у святкові дні та нічний час підприємство оштрафовано на 265 тис. грн


Як повідомляє Управління Держпраці у Житомирській області, під час інспекційного відвідування одного з підприємств виявлено порушення щодо недотримання мінімальних гарантій в оплаті праці відносно 8 працівників товариства.

Зокрема зарплата працівникам підприємства у 2017 році не виплачувалася в подвійному розмірі — за роботу у святкові та неробочі дні, та в підвищеному на 20% розмірі — за роботу в нічний час.

За таке порушення передбачено штраф у десятикратному розмірі мінімальної зарплати за кожного працівника, щодо якого воно скоєно.

Слід зазначити: завдяки інспекторам праці товариство здійснило відповідні виплати працівникам іще під час перевірки. Утім згідно з Порядком № 295 штраф за недодержання мінімальних гарантій в оплаті праці застосовується одночасно з унесенням припису незалежно від факту усунення виявлених порушень під час інспекційного відвідування чи невиїзного інспектування.

Тож, уповноваженими особами Управління Держпраці у Житомирській області накладено штраф у сумі 256 тис. грн.

Джерело: www.interbuh.com.ua

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Профспілка зробила заяву щодо зарплат освітян: подробиці
Профспілка працівників освіти звернулася до Кабінету Міністрів щодо диференціації заробітної плати вчителів, з урахуванням професійної кваліфікації, складності, важливості та відповідальності ...
Коли слід припинити виплату середнього заробітку мобілізованому працівникові після загибелі, якщо така виплата зберігалася після 19.07.2022 р.
Відповідно до статті 119 Кодексу законів про працю України (в редакції, що діяла до 19.07.2022; далі — КЗпП) за працівниками, ...
Звільнення працівника після відпустки, наданої «авансом»: як утримати зайві нарахування
Непоодинокими є випадки, коли працівник звільняється після відпустки, яка була йому надана «наперед», тобто за період, який він ще не ...